Close
Călătorii în străinătate

Amintiri de poveste din Roma

Trebuie neapărat să încep prin a vă spune că Roma este orașul meu preferat din toate cele pe care le-am vizitat până acum. Atmosfera, oamenii, străduțele înguste, mâncarea, istoria, absolut tot, m-au fermecat. Roma este pe sufletul meu și nimic mai mult.

Am vizitat capitala Italiei o singură dată pâna acum, la sfârșitul primăverii trecute, dar aștept cu nerăbdare să mă întorc în orașul care m-a fermecat complet. Am petrecut 5 zile magice străbătând străzile Romei în lung și-n lat, iar seara îmi amintesc că picam lată de oboseală. Însă acesta este poate cel mai frumos sentiment pe care îl am atunci când plec să descopăr un oraș nou. Sunt acel tip de turist care vrea să vadă tot ce se poate vedea, iar cel mai bun mod de a admira frumusețile Romei este la pas.

De fiecare dată când plec să vizitez un oraș îmi caut cazare aproape de o stație de metrou. Cred că este cel mai rapid mod de a te deplasa prin aglomerație. Nici Roma nu a făcut excepție. Am închiriat un apartament de pe Airbnb chiar lângă Vatican, unul dintre locurile pe care mi le-am propus să le vizitez și nu regret nicio secundă că nu am ales ceva mai aproape de centru. Nu este nimic mai relaxant decât să stai seara pe terasă cu un pahar de vin în mână și să admiri luna care este chiar deasupra frumoasei Basilici San Pietro, după ce ai colindat o zi întreagă.

Cât despre faimosul Colosseum, care este fără îndoială cea mai vizitată atracție turistică din Roma, îți recomand să-l bifezi în prima parte a zilei, cât se poate de dimineață, asta dacă nu vrei să stai la coadă ore în șir. În plus, Forumul Roman și Palatin Hill, care sunt situate chiar lângă Colosseum, nu ar trebui să lipsească de pe lista voastră.

Fontana di Trevi este o altă atracție vânată de foarte mulți turiști, poate și datorită nenumăratelor filme în care a apărut. Și pe aceasta vă sfătuiesc să o vizitați cât se poate de dimineață ca să vă puteți bucura de ea așa cum trebuie. Eu nu am făcut acest lucru și am cam regretat.

Vă încurajez să mai vizitați Pantheon-ul, cel mai bine păstrat momument al romanilor care acum servește drept biserică, castelul Sant’Angelo și treptele spaniole.

De asemenea, nu trebuie să ratați să faceți o plimbare pe strada Veneto, să mâncați pizza de la restaurantele din Landmark Squere, să închiriați scutere și să descoperiți străzile înguste din Roma, să mâncați înghețata și pastele pentru care italienii sunt atât de cunoscuți și, bineînțeles, să nu ratați peisajele panoramice superbe pe care Roma le are de oferit.

Sper că te-am convins deja că Roma este un must descover, ca să-i spun așa, măcar o dată în viață, iar dacă nu, măcar sper că o să-ți mai reconsideri poziția.

Mai multe informații legate de atracții turiste, de prețuri și programul lor de funcționare puteți să găsiți AICI.

Pentru alte tips&tricks vă aștept pe Facebook și pe Instragram.

*Toate pozele folosite în acest post sunt făcute de mine.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram has returned invalid data.