Close
Idei de vacanță

Care sunt orașele cele mai puțin stresante din lume?

*Înainte de a începe propriu-zis articolul de astăzi, vreau să vă recomand să citiți și Există oameni care călătoresc pentru a se regăsi? Am primit multe mesaje de la voi în urma sondajului de pe pagina mea de Instagram, iar eu am fost cel puțin surprinsă să aflu părerea voastră. Așa că dacă ați ratat articolul, vă propun să aruncați un ochi pe el și să lăsați un comentariu cu opinia voastră în josul paginii

Cu toții ne-am plâns măcar o dată că locuim într-un oraș foarte aglomerat, zgomotos și plin de haos, toate acestea afectându-ne starea de spirit și uneori chiar și sănătatea. Am vorbit de-a lungul anilor de studenție cu colegi care au venit în București din toate zonele țării. Unii au fost vrăjiți de posibilitatea de a trăi și de a munci în Capitală, iar unii abia așteaptă să termine facultatea ca să se întoarcă acasă.

Eu m-am născut și am trăit în București, iar pentru mine forfota din oraș este ceva normal, ceva fără de care nu aș putea trăi. Nu neg că la sfârșit de săptămână îmi place să „evadez” din oraș ori de câte ori am posibilitatea, iar călătoritul este unul dintre lucrurile pe care ador să le fac, dar pur și simplu nu mă văd trăind la propiu în altă parte. Bucureștiul, cu bune și cu rele, este casa mea. Mai avem mult de lucrat până să ajungem la anumite standarde pe care bineînțeles că mi le doresc, dar asta nu mă împiedică deocamdată să duc o viață frumoasă aici.

Însă sunt oameni care nu au nicio problemă din a se muta de colo-colo, unde îi duce viața. Pentru unii oameni, a locui într-un oraș liniștit, fără stres, fără poluare este un ideal în viață. Așa că astăzi vreau să vă arăt un top care mie mi s-a părut foarte interesant și care s-ar putea să vă ajute dacă aveți dor de ducă peste hotare.

Este vorba de topul celor mai puțin stresante orașe din lume, realizat de Zipjet, o companie care oferă servicii de spălătorie și curățătorie cu sediul în Londra și care a dezvoltat o pasiune din a colecta informații. Topul arată cam așa:

1.Stuttgart, Germany

2. Luxembourg, Luxembourg

3. Hannover, Germany

4. Bern, Switzerland

5. Munich, Germany

6. Bordeaux, France

7. Edinburgh, United Kingdom

8. Sydney, Australia

9. Hamburg, Germany

10. Graz, Austria

 

Dacă vă întrebați care este cel mai stresant oraș din lume, ei bine, este vorba de Baghdad, Irak.

Pentru a selecta orașele din acest clasament, cei de la Zipjet au studiat 500 de localități având ca bază date referitoare la orașe în sine, poluare, situația financiară și cetățeni. Dintre acestea, ei au analizat criterii precum densitatea populației, spațiile verzi, transportul în comun, traficul, percepția asupra securității, oreșe cu soare, poluarea aerului, poluarea fonică, șomajul, detoriile per capita, securitatea socială, puterea de cumpărare a unei familii, sănătatea mentală, sănătatea fizică sau egalitatea între sexe. Astfel, au ajuns la un clasament care include 150 de orașe care reprezintă cele mai stresante și cele mai puțin stresante orașe ale căror date erau disponibile pentru toți factorii analizați.

Dacă vreți să vedeți întreg clasamentul, puteți accesa link-ul de AICI

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți să mă urmăriți pe Facebook și pe Instagram

Vă doresc o zi bună!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram did not return a 200.