Îți place să faci sport în fiecare zi și nu știi cum să-ți menți programul atunci când pleci în vacanță sau într-o călătorie de afaceri? Annette Lang, personal trainer certificat în New York, a oferit câteva sfaturi de luat în seamă pentru The New York Times. “Poți chiar să-ți îmbunătățești nivelul atunci când ești pe drumuri. Și poți să o faci fără să te preocupi în privința unei săli de sport”, a spus ea.

  1. Explorează împrejurimile prin activități plăcute

Dacă vizitezi un oraș care are centre de închiriat biciclete, poți să iei în considerare explorarea unei părți a orașului pedalând. De asemenea, dacă vizitezi locuri aflate la înălțime precum puntea de observare a unei clădiri sau acoperișul unei catedrale, nu ezita să urci pe scări până în vârf dacă ai această posibilitate. Chiar și câteva minute de urcare pe scări te vor ajuta să te menți în formă, iar răsplata unui peisaj superb la final va fi binevenită.

  1. Creează-ți propriul tur la vizitat la pas

Explorarea destinației în care te afli la pas este modalitatea ideală de a descoperi autenticitatea locului și de a rămâne activ în același timp. “Fac o listă cu atracțiile turistice pe care vreau să le văd, apoi mă uit pe hartă și caut cel mai bun traseu pe care pot să-l fac pe jos astfel încât să ajung la toate”, a spus Annette Lang.

  1. Începe-ți ziua cu o serie mică de exerciții

Acordă-ți 5 minute în fiecare dimineață din vacanță în care să faci exerciții cu o dificultate ridicată. “Vei arde calorii și te vei simți plină de energie pentru tot restul zilei”, adaugă Annette Lang. O mulțime de exerciții de acest fel pot fi făcute și fără echipament sofisticat și poți să le găsești cu ușurință pe internet. Fă o căutare rapidă pe Google sau pe YouTube pentru idei sau mergi la sala de fitness a hotelului, bineînțeles dacă hotelul are o astfel de sală.

  1. Nu aștepta pur și simplu la coadă

Când vrei să cumperi bilete pentru atracțiile turistice populare, coada de la casa de bilete este inevitabilă. În loc să aștepți stand în picioare poți să folosești timpul pentru a face niște exerciții ușoare. S-ar putea să primești niște priviri caudate, dar rezultatele merită.

În ceea ce mă privește, eu și sportul nu ne înțelegem așa de bine. Principala activitate sportivă pe care o fac în mod regulat este mersul pe jos și de câteva ori pe săptămână o tură pe bicicleta din casă. Așa că dintre toate aceste idei pot să spus că preferata mea rămâne descoperirea locului pe care îl vizitez la pas. Cred că e o variantă win-win și o aplic tot timpul în călătoriile mele. La sfârșitul unei zile de umblat, atât corpul cât și mintea zburdă fericite în continuare prin locurile vizitate.

*Poze sunt luate de pe site-ul https://pixabay.com/ care îți oferă posibilitatea să descarci poze fără să necesite atribuire