Sunt un mare fan al pârtiilor, sau mai bine spus al pârtiilor al căror principal instrument de distracție este sania. Am încercat și schiurile de vreo două ori și, din câte îmi amintesc, m-am descurcat destul de bine. Nu am luat prea multe căzături, dar nici nu pot să spun că m-am îndrăgostit iremediabil de ele.

Iarna asta mi-am încheiat vacanța de sărbători cu o escapadă la munte, mai exact la Predal. După ce am plătit 20 de lei ca să intru în zona din apropierea pârtiei, fără să fiu sigură însă că voi găsi un loc de parcare (am lăsat mașina cu două roți pe bordură și două roți pe jumătate de loc de parcare), m-am îndreptat către telescaun.

Unul dintre traseele mele preferate din Predeal care se poate parcurge în 20 de minute și cu un efort minim este cel de la stația de telescaun Clăbucet Plecare și până la Cabana Gârbova.

Cabana Gârbova este situată la o altitudine de 1350 de metri în Munții Baiului, iar drumul este ușor și accesibil în orice anotimp și pentru orice vârstă. Eu am parcurs acest traseu doar iarna și pot să vă asigur că peisajul este unul desprins parcă dintr-o poveste. Puteți admira măreția reliefului Munților Bucegi, iar dacă este senin puteți privi Crucea de pe Caraiman, Colții Morarului, masivul Clăbucet Taurul, Valea Prahovei până la Sinaia și Munții Făgăraș. Cred că pozele din galerie vorbesc singure despre frumusețea locului.

Cabana Gârbova oferă cazare pentru doritori și veți găsi acolo și un restaurant unde puteți mânca preparate tradiționale românești sau vă puteți încălzi cu o cana de ceai sau cafea în mână.

Așă că dacă treceți prin zonă nu trebuie să ratați acest obiectiv. Eu mă gândesc deja ca la vară să mă întorc aici și să parcurg traseul și mai departe, până la vârful Clăbucet Taurul, la altitudinea de 1520 de metri.