Close
Idei de vacanță

Inspirație pentru 2018? Iată care este topul țărilor de vizitat în noul an

Dacă ești deja în căutarea unor destinații pentru vacanțele din 2018, Lonely Planet, cel mai bun ghid de călătorii din lume, îți vine în ajutor. Lista Best in Travel, realizată de editorii publicației, cuprinde topurile celor mai bune țări, orași și regiuni de vizitat în 2018. Deși ea a fost făcută publică încă de anul trecut, un mic remainder nu strică nimănui.

Unele dintre aceste destinații sunt mai greu accesibile decât altele. Eu visez să ajung într-o zi în Coreea de Sud sau China. Dar până când se va întâmpla acest lucru, nu-mi rămâne decât să mă informez despre atracțiile din zonă, să mă uit la fotografii și să aștept oportunitatea perfectă pentru mine ca să vizitez aceste țări.

Astăzi vă voi prezenta topul țărilor de vizitat în 2018 care arată cam așa:

  1. Chile

Astfel, pe primul loc în topul țărilor de vizitat în 2018 se află Chile, o țară destul de izolată de restul Americii de Sud, dar care are multe de oferit. Capitala statului se află la Santiago de Chile (colocvial numit Santiago), cel mai mare oraș. Motivul pentru care această destinație nu trebuie ratată este acela că cetățenii țării se vor reuni în 2018 pentru a sărbători 200 de ani de independență. Datorită noilor zboururi non-stop de la Londra și Melbourne, este foarte ușor să prindeți un zbor către Chile.

  1. Coreea de Sud

A doua țară care merită vizitată în 2018 este Coreea de Sud. De ce? Pentru că Coreea de Sud este este un loc de joacă al modernității asiatice. În capitala sa, Seoul, s-a deschis în 2017 Seoul-lo 7017, un parc cu cafenele, baruri și librării, construit pe o fostă autostradă desfințată. De asemenea, Coreea de Sud este gazda Jocurilor de Iarnă din 2018, în Pyeongchang, care se vor desfășura între 9 și 25 februarie 2018. O nouă linie de cale ferată de mare viteză va aduce turiștii și doritorii din întreaga țară în Pyeongchang.

  1. Portugalia

Portugalia a ieșit de ceva vreme de sub umbra Spaniei și s-a remarcat ca fiind un centru dinamic pentru artă și cultură, în ultimii doi ani au apărut o mulțime de muzee, dar și pentru bucătăria portugheză, șapte restaurante noi au primit stele Michelin în 2017. Cu orașe precum Lisabona și cu plajele strălucitoare ale Algarvei, nu este de mirare de ce Portugalia a devenit una dintre cele mai atractive destinații turistice.

  1. Djibouti

Djibouti este o țară din Horn of Africa, amplasată strategic, aproape de cele mai aglomerate coridoare maritime din lume. Djibouti este pe cale de a fi împărțită în trei părți din cauza plăcilor tectonice care se îndepărtează una de cealaltă. Magma clocotește sub crusta subțire. Potrivit Lonely Planet, acesta este un motiv de a-ți face planuri de vacanță în această zonă, nu de a le anula. Tot aici puteți să încercați înotatul alături de un rechin-balenă, care, în ciuda dimensiunilor sale impresionante, nu reprezintă un pericol pentru oameni.

  1. Noua Zeelandă

Cu 25 de ani în urmă, cu mult înainte de a fi modernizată, Noua Zeelandă începea să atragă un număr mare de turiști iubitori de aventură. Great Walks, o serie de trasee, a încurajat explorarea topografiei țării, permițând turiștilor să ajungă în unele dintre cele mai sălbatice zone din Noua Zeelandă. Acum se lucrează la un nou traseu. Paparoa Track și Pike29 Memorial Track, care comemorează moartea a 29 de mineri în 2010, vor forma un traseu care poate fi parcurs în mai multe zile pe coasta sudică a insulei.

  1. Malta

Clădirile templelor, fortificațiile din secolul al XVII-lea și mulțimea de tuneluri cu catacombe sunt o dovadă clară a istoriei lungi a acestui arhipeleag mediteranean, iar motivele pentru care trebuie să vizitezi acestă țară nu au fost niciodată un secret. Dar în 2018 Malta se pregătește pentru încă un moment istoric. Valletta, capitala Maltei, a intrat în lupta pentru titlul de Capitala Europeană a Culturii din 2018, așa că festivalurile de film și spectacolele vor umple străzile orașului cu veselie și voie bună.

  1. Georgia

Mândrii de tradițiile lor, locuitorii din această țară se laudă cu rețete antice gătite în taverne, dar și cu regiunea vinicolă astfel încât oficiealii aeroportului te lasă să-ți iei drept suvenir din Georgia o sticlă de vin, care să vină la pachet cu pașapoartele ei ștampilate. Cu o sută de ani în urmă, Georgia a fost declarată stat independent după revoluția rusă: doar unul dintre motivele pentru a sărbători anul 2018.

  1. Mauritius

Mauritius este faimoasă pentru plajele sale luxoase, unde distracția include scufundări, kitesurfing, plimbări cu caiacul sau croaziere pe lagună. În trecut, Mauritius era cunoscut drept “Steaua și Cheia Oceanului Indian” pentru poziția sa strategic, iar în present, guvernul a dezvoltat insula ca un hub pentru zbouririle către Africa. În 2018, Mauritius sărbătorește 50 de ani de independență.

  1. China

Cea mai populară țară din lume este mare, frumoasă și plină de mister și aventură. Din 2016, China a deschis noi linii de cale ferată de mare viteză, crând cea mai mare rețea HSR de pe Pământ.. Palatul imperial din Beijing, Forbidden City, a fost modernizat, iar patru săli care erau închise publicului pot fi acum vizitate. Gargantuan Shanghai Tower îi întâmpină pe vizitatori pe cea mai înaltă platformă de observare a lumii, iar la sfârșitul anului 2017, centrul cultural al Design Society s-a deschis în orașul cosmopolit Shenzhen.

  1. Africa de Sud

Plaje și munți, faune sălbatice și vin, să nu uităm de cultura vibrantă și cosmopolitul Cape Town – Africa de Sud a fost mult timp una dintre țările cele mai atrăgătoare din lume. În acest an, numeroasele atracții ale țării vor fi susținute de “Nelson Mandela Centenary 2018: Be the Legacy”, un program oficial de evenimente – unele sportive, altele educaționale, altele dedicate artelor – menite să onoreze liderul legendar. Așa că 2018 este anul perfect pentru a vizita Africa de Sud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram did not return a 200.