Cu toții ne dorim să ajungem măcar o dată să ne bucurăm de plajele de vis din Lefkada, așezările albe din Santorini sau de satele poetice din Cinque Terre. Toate acestea se pot încadra cu ușurință în categoria celor mai frumoase locații pentru vacanțele de vară, însă parcă farmecul lor se pierde atunci când încerci să privești un apus spendid, dar ești lovit de selfie stick-ul vecinului.

Dacă doriți ca în acest an să aveți parte de o vacanță ceva mai originală, Matador Network vine cu niște recomandări extrem de folositoare zic eu, fiind vorba de locuri care nu se află încă sub radarele masei de turiști care invadează orașele de coastă ale Europei.

  1. Furore, Italia

Este surprinzător faptul că încă mai există un loc pe Coasta Amalfi, care nu este super aglomerat. Acest lucru ar putea avea legătură și cu faptul că șoferul serviciului de autobuze care străbate întreaga coastă doar strigă doar o singură dată “Furore”, fără să oprească sau să lăse pasagerii să privească golful atrăgător de sub drum.

  1. Antibes, Franța

În acest oraș din Coasta de Azur puteți să vă lăsați fermecați de piață locală, alei pline cu flori pe unde puteți să vă plimbați plajele superbe. Orașul vechi este înconjurat de ziduri ale cetății care apărau pe vremuri orașul. Atracția principală este Castelul Grimaldi, în interiorul căruia se află Muzeul Picasso. Construcția din piatră este spectaculoasă. Istoria spune că în anul 1946, Pablo Picasso a locuit timp de jumatate de an în acest castel, perioadă în care a pictat o parte dintre operele sale.

  1. Korcula, Croația

Situat pe una dintre insulele mai puțin invadate de turiști, și cu siguranță nu pe una dintre insulele “petrecărețe” din Croația, Korcula este un oraș fortificat, cu numeroase clădiri care datează din perioada dominației venețiene.

  1. Chioggia, Italia

Chiar dacă orașului Chioggia i se mai spune “Mica Veneție”, acest lucru nu este tocmai adecvat – da, este construit pe canalele apelor și are câteva sculpturi care înfățișează leul, dar Chioggia este un oraș de pescari lagunar, cu caracteristici mai apropiate de Napoli, decât de Veneția. Singurul lucru care se simte similar cu Veneția este frumusețea arhitecturală a Chioggia.

  1. Cadiz, Spania

Cadiz va fi noua destinație favorită de pe coasta Spaniei, datorită caselor sale tipice albe precum și a clădirilor reper bine conservate. De asemenea, aici se găsește un ton roșu excepțional. Puteți vizita cel de-al doilea cel mai mare Teatru Roman din lume, datând din secolul 1 î.Hr. Catedrala este o extravaganță barocă de artă și arhitectură.

Dacă v-a plăcut acest articol, aștept comentariile voastre mai jos sau pe Facebook și Instagram.

Dacă doriți să vedeți topul complet, accesați link-ul de AICI

De asemenea, puteți să vedeți AICI care sunt cele mai puțin stresante orașe din lume, în cazul în care aveți în gând să vă mutați.