V-am promis la începutul săptămânii că o să revin cu un articol legat de restaurantele cu mâncare bună din Cluj și iată-l că este gata :)). După cum v-am povestit AICI, m-am întors în Cluj după mulți ani, primele vizite fiind la o vârstă fragedă în care poate nu apreciam călătoriile la adevărata lor valoare. Așa că recomandările din acest articol sunt bazate pe cel mult două vizite la același restaurant, iar în cele mai multe cazuri doar una singură. În cele trei zile petrecute în Cluj nu am apucat să descopăr toate locurile cu bucate alese, dar cred că am reușit să surprind esențialul.

P.S.: Citiți acest articol doar dacă NU vă este foame deja

  1. Baracca

Restaurantul Baracca, situat în centrul Clujului, a devenit oficial preferatul meu. Poate și pentru că am ocupat o masă lângă fereastră, la căldură, în timp ce afară ningea destul de puternic. Atmosfera cumva familiară a contat foarte mult pentru mine, însă nu mai mult decât preparatele absolut delicioase. Eu am optat pentru o porție de tagliatelle cu mix de ciuperci și piure de trufe, iar prietena mea pentru o porție de orez cu ciuperci și parmezan și o salată de legume proaspete cu dresing de rodie (dresingul a făcut diferența la salată). Sunt convinsă însă că orice ai comanda nu ai cum să pleci dezamăgit de la Baracca.

Apropo, Baracca a câștigat locul I pentru cel mai bun restaurant cu bucătărie internațională oferit de TopHotel Awards 2015. Deci, vin și cu un bagaj foarte bun din spate.

Mai multe detalii despre restaurant și meniu puteți să găsiți AICI

  1. Chios Social Lounge

Chios Social Lounge, situat în Parcul Central Simion Bărnuțiu, este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase restaurante în care eu am avut ocazia să pășesc. Și ca să fiu sinceră până la capăt, locul în care este amplasat cu priveliștea pe care o oferă și istoria parcului au fost lucrurile care m-au atras. Cu toate că restaurantele de tip rooftop sunt prefetele mele când vine vorba de priveliștea de afară, lacul Chios care înconjoară localul este cu totul special. Mâncarea nu este nici ea mai prejos. Eu am ales o supă cremă de praz cu dovleac și hribi (am auzit recomandări bune și despre supa cremă de ceapă) și un mousse cake de caramel cu banane și sorbet de zmeură, iar prietena mea spaghetti carbonara.

Mai multe detalii despre restaurant și meniu puteți să găsiți AICI

  1. Olivo Caffe

Restaurantul Olivo Caffe este recunoscut în primul rând pentru cafeaua servită în combinații sofisticate la micul dejun și nu numai, iar pe lângă sortimentele deosebite de cafea, veți găsi și arome neobișnuite care merită încercate. Dacă sunteți consumatori pasionați, nu trebuie să ratați acest loc din Cluj. Eu sunt mai degrabă consumatoare de ceai, dar recomandările pentru Olivo vorbesc de la sine. Cum nu mă omor după cafea, eu am ales să merg la acest restaurant seara, iar alegerea mea a fost un mușchi de porc cu puire de conopidă, iar prietena mea a optat pentru o salată Foggia Olivo.

Mai multe detalii despre restaurant și meniu puteți să găsiți AICI

  1. Toulouse

Toulouse este alegerea perfectă dacă te afli în Piața Unirii din Cluj și vrei să mănânci ceva rapid și foarte bun în același timp. Restaurantul este situat exact în centru, iar avantajele sunt considerabile. Atmosfera boemă din interiorul localului m-a făcut pe mine să-l trec pe această listă. Deși nu am consumat decât un croissant cu un și un ceai cald, m-am îndrăgostit de acest loc, iar meniul este suficient de bogat pentru a satisface orice capricii.

Mai multe detalii despre restaurant și meniu puteți să găsiți AICI

  1. Maimuța Plângătoare

Restaurantul Maimuța Plângătoare este el însuși un loc istoric în Cluj, el datând încă din anii 1930. Cel care a botezat restaurantul a fost chiar proprietarul localului din acele vremuri, un domn gras, care plângea în hohote când era băut. “Cunoscut şi în rândul angajaţilor pentru ‘concertele’ sale lacrimogene, într-o vreme, picolo-ul restaurantului, având o discuţie cu cel care aproviziona cu sifon restaurantul, spunea despre angajatorul său: ‘Urlă ca o maimuţă plângătoare’. Trăgând cu urechea, proprietarul a avut revelaţia numelui: Maimuţa Plângătoare.” Întreaga poveste a localului este scrisă pe șervetele pe care chelnerii le așează pe mese înainte să aducă preparatele și vă invit să mergeți să o descoperiți. Eu am ales să mănânc de aici piept de rață glazurat cu orez sălbatic și sos de portocale.

Mai multe detalii despre restaurant și meniu puteți să găsiți AICI

Și acum, dacă v-am făcut poftă, este momentul să includeți Clujul pe lista voastră de călătorii, iar dacă vă planificați o vacanță peste hotare, o mică escală în inima Transilvaniei nu poate decât să vă facă vacanța mai frumoasă.

Cât despre atracțiile turistice, puteți să citiți aici Cum să-ți petreci 24 de ore în Cluj.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă aștept pe Facebook și pe Instagram.